İş hizmetleri

İş hizmetleri

İş hizmetleri

İnsanlar, ihtiyaçlarını karşılamak için birbirleriyle etkileşime ve ticaret yapmaya ihtiyaç duyan toplumlarda yaşarlar. Eski zamanlardan beri insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için malları mallarla değiş tokuş ederlerdi. Günümüzde aynı mübadeleler ticaret denilen daha geniş bir şekilde gerçekleşmektedir. Ticaret kelimesi geleneksel olarak ticaret ve mal mübadelesi ile ilişkilendirilir, ancak günümüzde mal mübadelesi ve ticaret toplumdaki nüfus artışı ve çeşitli bilimsel gelişmeler nedeniyle daha yaygın hale gelmiştir. Satın alınan yabancı mallar için mal siparişlerinin kaydı Ticaret Bakanlığı sisteminde yapılır. Aşağıda, günümüz dünyasında iş, iş hizmetleri, iş danışmanlığı ve her türlü ticaret borsasını tanımlayacağız.

 

İş hizmetleri

business’un tanımı

Ticaret uzun zamandan beri ülkemizin hayati mesleklerinden biri olmuştur. İşi tanımlamak için öncelikle bir iş adamının özelliklerine bakmalıyız. Bir tüccar veya ticaret grubu, çeşitli malların tedarikinin sorumluluğunu üstlenir. Bu itibarla tacir, ticaret şirketinin ihtiyaç duyduğu sermayeyi şahsi sermaye, ticaret şirketinin kredisi veya aracılık olmak üzere üç şekilde sağlayabilir.

İşletme tanımında gerekli olan diğer bir bileşen de coğrafi boyut açısından işletme türüdür. Bir ticaret şirketinin bir ülke, uluslararası bir bölge veya tüm dünya büyüklüğünde bir faaliyet alanı olabilir. Yurtiçi ticaret şirketleri, yalnızca yerli şirketler ve bireyler için mal sağlar. Dış ticaret şirketleri, iki veya daha fazla ülke arasında mal ihraç ve ithal eder.

İş konsepti

Genel haliyle işletme kavramı, yurt içi ve yurt dışı ticaretle ilgili işlerin yapılması ve mübadelenin kolaylaştırılması için genel bir platform oluşturmaktır. Daha spesifik bir şekilde, ticaret kavramı meta kelimesine bağlıdır. Bu, ticaret şirketi ve tacirin farklı müşteriler için farklı malların tedarikçisi olduğu anlamına gelir.

Ticaretin daha detaylı bir tanımıyla ticaret kavramı, hammadde temininin başlangıç ​​aşamasından başlayarak, ürünün üretimi ve müşteriye arzının bitimine kadar devam eden tüm faaliyetleri kapsamaktadır. Ülkemizde ticaret uzun yıllardır yapılmakta olup, halkın ihtiyaç duyduğu malların temini ile yerli ve yabancı tüccarlar uğraşmaktadır. Bu, artık tarihi müzeler haline gelen ve korunan veya terk edilmiş binalar haline gelen tarihi şehirlerarası kervansaraylarda örneklendirilmektedir.

İş açıklaması

Eski zamanlarda insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için ticareti kullanmışlardır. Ancak günümüzde işler farklı bir şekilde yapılıyor. Büyüdükçe ve yaygınlaştıkça, işlemler şu anda ticari şirketler tarafından yürütülmekte; Bu şirketlerin farklı türleri vardır ve bazı ülkelerde farklıdır, ancak genel olarak hepsi aynı hedefi takip eder.

Ticari şirketin birkaç tanımı vardır; Ancak genel tanımda mal alıp satan veya hizmet sağlayan şirketlerin kar elde ettikleri söylenebilir. İki veya daha fazla kişi kar elde etmek için bu şirketlere kaydolur, daha fazla kişi ticari şirketlere ortak olur. Bu şirketler ayrıca daha fazla kar verecek; Bu nedenle, daha büyük bir ticaret şirketi olmanın kar elde etmede önemli bir etkisi vardır.

Ticareti açıklayabilmek için ticaret borsasının farklı ekonomik, politik, ticari ve uluslararası yönleri dikkate alınmalıdır. Aslında, farklı ülkelerde, hatta farklı illerde iş tanımı az çok farklıdır. Örneğin ülkemizde yasal olan ve ticaret şirketinin sağlayabileceği ve tedarik edebileceği bir şey, komşu bir ülkede imkansız olabilir.

Daha iyi bir örnek olarak, İran’da komşu ülkelere petrol ürünleri ihraç eden bir ticaret şirketi olduğunu varsayalım. Böyle bir ticaret şirketinin amacı, ülkenin petrol ihracat seviyesini yükseltmektir ve İran, en büyük petrol ürünleri ve türevleri üreticilerinden biri olduğu için, bu tür dış ticaret faaliyetlerini memnuniyetle karşılamaktadır. Ancak Almanya gibi bir ülkede, ülkenin petrol rezervlerini ve temel ürünleri koruma ihtiyacı nedeniyle, ihracat ve buna bağlı ticari faaliyet imkanı yoktur.

 

İş hizmetleri

 

Dış ticaret işlemleri

Dış ticaret işlerinde aktif olabilmek için öncelikle dış ticaretin adımlarını iyi bilmeli, sonra bu tür bir faaliyete karar vermeli ve harekete geçmelisiniz. Dış ticaretin aşamaları özetle, bir ticaret şirketinin tescil edilmesi, bir ticaret kartının alınması, yabancı şirketlerle istenilen malın temini veya satışı için iletişime geçilmesi, yerli tedarikçiler veya tüketicilerle müzakere edilmesi ve son olarak bir sözleşmenin akdedilmesi ve ithalat veya ihracat izinlerinin alınmasıdır. iki ülke arasındaki yasal kanallar aracılığıyla mallar.

İran’da çeşitli ürünlerin ihracat ve ithalatı için ticari firmalara birçok kolaylık sağlanmaktadır. Özellikle komşu ülkeler için.

Ticari şirketler, İran ve komşuları arasında hava, kara ve deniz yoluyla mal ithal veya ihraç edebilir.

Tahran ticaret şirketleri

İran çok büyük bir ülke, bu nedenle birçok ülke ile ortak sınırı var. Tahran’ın ticaret şirketlerinin çoğu hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösteriyor. Tahran’ın ticari şirketleri, ülke coğrafyasının kendilerine sağladığı geniş imkanlardan yararlanıyor.

Üretici iseniz ve ürünlerinizi yurt içi ve yurt dışı pazarlarda tedarik etmeniz gerekiyorsa veya satıcıysanız ve faaliyetinize özel malzeme veya eşyaya ihtiyacınız varsa Tahran’daki ticari firmalarla pazarlıklara girebilir ve bu şekilde ulaşabilirsiniz. ticari hedef. kendine ulaşmak Bu ticaret şirketleri, çeşitli malları alıp satma sürecini kolaylaştırmak için size gerekli tavsiyeleri sağlar.

Ayrıca ve özellikle Irak, Suriye, Türkiye, Ermenistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi komşu ülkelere ve daha birçok komşu ülkeye belirli bir ürünü göndermek istiyorsanız, ancak yol ve yöntemini bilmiyorsanız, bir satıcı ile sözleşme yapabilirsiniz. İhracat gereksinimlerini karşılamanızı kolaylaştıracak dış ticaret şirketi.

 

İş hizmetleri

 

ticari sipariş kaydı

Ticaret Bakanlığı için kurulan sistemlerde, ticari siparişlerin kaydı başlığı altında, istediğiniz malın ihracatını veya ithalatını yapmak için gerekli adımları atmanıza yardımcı olan bölümler bulunmaktadır. Örneğin malın ülkeye girişi için ithalatçı ticari sipariş kayıt sitesine girerek kayıt, sorgulama ve son olarak gümrük ücretlerinin ödenmesi gibi işlemleri gerçekleştirir.

Bu tür sistemlerde ithalatını veya ihracatını yapmak istediğiniz malın detaylı bilgilerini, alıcının veya göndericinin adresini, gümrük kodlarını, ürün tanımlarını, ihracat ve ithalatçı firmaları ve benzeri bilgileri online olarak girmelisiniz.

İki şekilde iş yapabilirsiniz, ya bir ticaret şirketi açabilirsiniz ya da bir ticaret şirketinden mal ihracatı ve ithalatı yapmak için yardım alabilirsiniz.

Temel iş kavramları

Günümüzde ticaret ve ticarette insanların tüm dünyada ve uluslararası düzeyde birbirleriyle etkileşime girebilecekleri temel kavramlar bulunmaktadır. Aşağıda bu kavramlardan bazılarına değineceğiz.

Değişme

Eskiden takas, mal ticaretiydi. Bu kavram bugün paranın kullanıldığı işlemler için bile geçerlidir. Ticaret yapabilmek için öncelikle takas kavramına ve ithalat kurallarına aşina olmalısınız.Takas, mal alıp mal vermek demektir.Günümüzde ticari işlemler para ile yapılsa da bazı durumlarda takas da ilk sırayı almaktadır.

İşletme

Ticari işlemlerde bulunulması ve işlem sonunda kar elde etmek amacıyla mal alım satımı yapılmasına ticaret denir. Aslında ticarette, mal satarak satıcı, işlemin kârını düşünür. Geçmişte, işlemler yalnızca malın malla mübadelesi yoluyla yapılırken, mübadeleden her iki taraf da yararlanırdı. Bu işin amacı kar ise genellikle, mal alışverişi iş denir.

Ticaret

Malzemelerin üretimi, imalatı ve tedariki aşamasından tüketicinin eline geçene kadar ticari işlemler ve mal değişimi sırasında gerçekleşen her şeye ticaret denir. Nakliye, dağıtım, mal gümrükleme, mal gümrükleme gibi diğer tüm hususlar da bu kategoriye dahildir.

İş, iş sırasında yapılan bir faaliyettir. Yani malın mübadele aşamasından o malın tüketicinin eline geçmesine kadar geçen sürece ticaret denir.

tüccar

İş yapmış ve ticari faaliyetlerde bulunan birine. Tüccar, tüccarın akıllı olması ve toplumun mal ihtiyaçlarının farkında olması gerektiğini söylüyor.

Faaliyet türüne göre ticaret şirketleri
Ticari şirketler de daha fazla kar elde etmek için faaliyetlerini yurt dışına çıkarabilirler; Dış ülkelerle de ticaret yapmak demektir. Genellikle dış ticaret yapan şirketlerin o şirkette çalışan çok uluslu yöneticileri vardır.

Ticaret şirketlerinin dış ticaret yani ithalat ve ihracat işlemleri yapabilmesi için. Firmalarını uluslararası tescil ettirmelidirler, yani kartvizit başvurusu yaparak firmalarını uluslararası tescil ettirirler.

Yukarıda da belirtildiği gibi, ticari şirketler faaliyet türlerine göre ticari ve hizmet olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır. Ticari şirketlerin faaliyeti, dünyanın her yerinden mal alıp satmaktır; birçok özelliği olan. Bu özellikler şunları içerir:

Mal satarak para kazanabilirler, çok sayıda mal ile iş yaparlar, alım satım faaliyetlerinden önemli karlar elde ederler ve… Ancak hizmet şirketleri mal alıp satmazlar, bu şirketler gelirlerini verdikleri hizmetlerden elde ederler.

İş görevleri

Temel olarak tacir, tüketici ile üretim vekilleri arasında görevleri olan ve bu görevlere göre faaliyetlerini yürüten bir aracıdır. Ticari faaliyetler aşağıdaki gibidir:

Tüccar, malın temini ile üretim ve hizmet faaliyetlerinin dolaşımından sorumludur.

Tüccarların elindeki mallar bu kişiler tarafından tüketicilere ulaştırılmalıdır.

Ticaret şirketi türleri

Anonim şirket: Anonim şirketler, sermayesi paylara bölünmüş ticari şirket türlerinden biridir ve bu payları satın alan kişiler, payların maliklerinden biri sayılır ve görevlerini yerine getirmekle sorumlu olurlar. görevleri paylarının miktarına bağlı olmakla birlikte.

Ortaklık şirketi: Ortaklık şirketleri ortaklardan oluşur, ortakların sorumluluğundadır Bunun sermayesi ile bir ilgisi yoktur ve her biri önceden belirlenmiş görevine göre işini yapar.

Limited şirket: Genellikle iki veya daha fazla kişi ticaret yapmak için bir şirket kurar. Bu şirkete her kişi sermaye getirir ve her birinin görevi getirmek istediği sermaye miktarına bağlıdır.

Hisse Senedi Olmayan Karma Şirket: Genellikle bu şirket birkaç kişi arasında kurulur ve bunların da kuruluş için bir kefile ihtiyacı vardır.Genellikle bu şirket hisse satışı için hisse senedi çıkarmaz.

Karma anonim şirket: Bu şirket, bir anonim ortak ile bir veya daha fazla garantör ortak arasında özel bir adla kurulur.

Akraba şirket: Bu şirketi kurmak için özel bir isim düşünmelisiniz ve bu şirket de ortakların sermaye miktarına bağlıdır.

Kooperatif üretim ve tüketim şirketi: Genellikle bunun kurulması, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve ayrıca ortakların gönüllü olarak işbirliği yaptıkları ekonomik durumu iyileştirmek içindir. Tüm bu şirketler, farklı özelliklere ve farklı performansa sahip ticari şirket türleri olarak kabul edilir.

Ticari şirketler nasıl çalışır?

Genellikle ticari şirketler önce tescil edilmeli ve daha sonra faaliyetlerine başlamalıdır.Ticari şirketler faaliyet türüne ve mesleklerine göre farklı şirketler olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle çoğu ticari şirket, pazara ve sahip oldukları sermaye miktarına göre işlerini kurar ve genişletir. Genellikle bu kişiler şirketin durumunu iyileştirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda piyasayı tanıyarak daha fazla kar elde eder.

Eskiden kaba işadamları işlerini genellikle farklı bir ülkeye seyahat ederek yaparlardı. Ancak günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve çeşitli iletişim yöntemlerinin kullanılmaya başlanmasıyla artık seyahat etmeye gerek kalmamakta ve ticari şirketler uzaktan da olsa başka ülkelere hizmet verebilmektedir. Bu sorunu anlamak için şu örneğe dikkat edin: Hindistan, BT hizmetlerinin en büyük ihracatçılarından biridir. Bu ülke, modern teknolojiyi kullanarak hizmetlerini diğer ülkelere kolayca gönderir.

Ticari şirket kaydı

Firmayı tescil ettirmeden önce firmayı tescil ettirmek ve hangi alanda faaliyet göstermek istediğinize karar vermiş olmalısınız; Faaliyet türü belirlendikten sonra, onu kaydetmenin zamanı geldi. Firma kayıt sistemi üzerinden firmanızı tamamen online olarak kayıt ettirmeniz gerekmektedir.

Tabii ki, şirket kaydı alanında size yardımcı olan ve işinizi kolaylaştıran çeşitli şirketler olduğunu da belirtmek gerekir. Bu firmaları ziyaret ederek ve uzmanlarına danışarak istediğiniz firmayı kolayca tescil ettirebilirsiniz.

Bir ticaret şirketi kurmanın avantajları

Şirketin yasallaştırılması ve aralarındaki anlaşma.

Her kişinin görev, sorumluluk ve yetkileri yasal olarak tanımlanmıştır.

Ticaret şirketinin kuruluşu ile her bir ortağın sermaye miktarı, yapacağı faaliyetin türü ve her bir ortağın mali ve hukuki yükümlülüklerinin miktarı tam ve açık bir şekilde belirlenir.

Ticaret şirketinin tescili ile artık her gerçek ortağın aktif olması gerekmiyor, gerçek kişileri tüzel kişiliğe dönüştürebilir ve faaliyetinize başlayabilirsiniz.

Güven yaratır ve ortakların ve müşterilerin güvenini artırır.
Sermayelerini artırmak isterlerse hisse satabilirler.
Bir ticaret şirketi kaydederek, ihale ve müzayedelere katılabilir ve kolayca katılma izni alabilirsiniz.
Limited şirket tescili için gerekli belgeler ve şartlar

Anonim şirketlerin halka açık ve özel anonim şirketlere dönüştüğü söylendiğinden, özel anonim ticaret şirketinin tescili için belirli usul ve şartlar aranır. Bu koşullar şunları içerir: 1. Sermayenin %35’i nakit olarak ödenmelidir. 2. Üye sayısı 3’ten fazla olmalı ve en az 2 denetçi bulunmalıdır. 3. Seçilen CEO 23 yaşından büyük olmalıdır.

Halka açık bir şirketin tescili için gerekli belgeler şunlardır:

Herhangi bir kimlik belgesinin bir kopyası ve ulusal kartın ve doğum belgesinin bir kopyasını taşıyan 2. İmza beyannamesi varlığı 3. Kayıt bir avukat tarafından yapılıyorsa, vekaletname olması gerekir.

Limited şirket tescili için gerekli belgeler ve şartlar

Limited şirkete kayıt olmak çok kolaydır ve belgeleri ibraz ederek ve yeterli şartlara sahip olarak şirketi tescil ettirebilirsiniz. Bu belgeler ve koşullar şunları içerir: 1. Şirket için asgari sermaye yüz bin Rial olmalıdır. 2. Seçilen genel müdür 23 yaşından büyük olmalıdır. 3. Üye sayısı ikiden fazla olmalıdır. 4. Sermayenin tamamı tek bir yerde ödenmelidir.

Limited ticaret şirketinin tescil belgeleri şunlardır:

Sınırlı sorumlu ticaret şirketi kaydı için çok fazla belge gerekli değildir, getirmeniz gereken ilk belge, nüfus cüzdanınızın ve nüfus cüzdanınızın bir kopyasıdır. İkinci orijinal belge ise geçmişinin kötü olmadığına dair belgedir, bu belgeye sahip değilseniz şirketi tescil ettiremezsiniz. Son belge ise şirket tescil belgesine sahip olmaktır.

Ticaret şirketlerinin işi nedir?

Ticaret şirketlerinin ilk yapması gereken iş yaptıkları malları satın almak, ikinci yaptıkları ise bu malları kâr amacıyla satmaktır. Üçüncü görev, gerekli malların dağıtımıdır ve son olarak, izin verilen tüm ticari malların ihracat ve ithalatı ticaret şirketinin yaptığı görevlerden biridir.

Ticari şirketler, malları gümrükten çekmeli ve ayrıca bankalarla olan kredi ve LC’leri artırmalıdır. Müşteri sayısını artırmak için ticaret şirketi iç ve dış tüm fuar, seminer ve konferanslara katılmalıdır. Ayrıca farklı firmaları temsil eden çeşitli şirketlere kabul ve temsil etmek, ayrıca bütçe ve sermaye açığı durumunda tüm banka ve kurumlardan kredi almak.

Ticari şirketlerin genellikle birkaç tanımı vardır, ancak genel tanım mal ve hizmetlerini yabancı ülkelerle de olsa sunan şirketlerdir. Faaliyet türlerine göre, bu şirketler ticari ve hizmet olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Ticari şirketlerin ekonomik büyüme üzerinde önemli bir etkisi vardır; Çünkü hem ülkenin ihtiyacı olan malları ihraç edip ithal ediyorlar hem de ülkeye sermaye ithal ediyorlar.

İş hizmetleri

Ticari hizmetler, mal gümrükleme, mal ihracatı, mal ithalatı, uluslararası taşımacılık, hava kargo taşımacılığı, kara taşımacılığı, deniz kargo taşımacılığı, gemi kiralama, dünyanın her yerinden satın alma, konteyner taşımacılığı vb. gibi çeşitli ticari faaliyetleri ifade eder. olmak Ticari şirketler bu hizmetleri aşağıda her biri kısaca açıklanan iki kategoriye ayırmaktadır.

Üreticiye ticari hizmetler

Dünyanın her yerindeki her türlü malın üreticileri, ürünlerini üretebilmek ve tedarik edebilmek için mallarını üretip satabilecekleri malzemelere, hizmetlere ve araçlara ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler, makine, hammadde, alet, parça vb. her türlü alımları kapsar. Ticari şirketler bu hizmetleri üreticilere kaynak belirleme, tedarik, ekipman ve hammadde temini gibi tüm alanlarda sağlamaktadır.

Tüketicilere ticari hizmetler

Dünyanın her yerinde üretilen mal ve ürünlerin tüketiciye ulaştırılması da ticari hizmetler alanına özgü faaliyetlerden biridir. Ticari hizmetler, müşterilerinin ihtiyaç ve zevklerini bilir ve toplumun ihtiyaçlarına göre ürettiği mal ve hizmetleri müşterilere ulaştırmaya çalışır. Bu ticaret şirketleri, müşterinin ihtiyacına göre ve memnuniyetini sağlamak için istenilen ürünü hazırlar ve tedarik eder. Bu şirketler, dünya çapında her türlü mal hakkında doğru ve doğru tavsiyeler vererek tüketiciye açık fikirli olarak mallarını satın alma hakkı verir. Borezgani hizmetleri, mal bedelinin ödenmesi anında müşterinin yeteneklerini ve müşterinin diğer özellik ve koşullarını belirleyerek müşteriye hizmet sunmak için belirtilen görevleri yerine getirmek için planlar hazırlamıştır. Gümrük haberleri ve gümrük tarifeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Ülke ekonomisine ticari hizmetler

İş faaliyetleri her ülkenin ekonomisini inşa eden politika ve yöntemler doğrultusundadır. Örneğin, bazı ülkeler ekonomi politikaları nedeniyle bazı malların ithalatını veya ihracatını yasaklamaktadır. Bu politikaların uygulanması, ülkenin ekonomik sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olabilir. Ülke politikaları, ülkenin ekonomik tabanını güçlendirmek için bazı malların ihracatına öncelik veriyorsa, işletme bu politikaları uygulayacaktır. Ticari hizmetler, ülke ekonomisini güçlendirmek için mal dolaşımı ile üreticiler ve tüketiciler arasındaki yer ve zaman mesafesini ayarlayabilmektedir. Ülkede ticari faaliyette bulunulması, üreticiler arasında işbölümüne neden olarak her üreticinin özel olarak mal üretimiyle uğraşmasına neden olur.

İş danışmanlığı

Tüm mal ithalatçıları ve ihracatçıları, işlerini yapmadan önce uluslararası düzeyde mal ticareti ve takası ile ilgili eğitimleri görmek zorundadır. Ticari şirketlerdeki danışmanlar, ithalatçı ve ihracatçılara işin başından sonuna kadar danışmanlık yapmaktadır. Bu adımlar, bir kartvizitin alınmasını, bir şirket ve şirket bildiriminin kaydedilmesini, bir ekonomik kod alınmasını, ticaret ofisinin kaydedilmesini ve mühürlenmesini ve son olarak mal siparişinin Shafaresh kayıt sistemine ve kapsamlı ticaret sistemine kaydedilmesini içerir. Mal ihracatı ve ithalatı, uluslararası düzeyde en önemli iş sektörlerinden biridir. İhracat pazarlama adımları, ithalat ve gümrükleme kuralları, ayrıca eşyanın tarifesinin nasıl belirleneceği ve ithalat vergilerinin nasıl hesaplanacağı, insanların ithalat ve ihracat sırasında kontrol etmesi gereken adımlardan bazılarıdır. Aşağıdaki konularda iş danışmanlığı hizmeti verilmektedir:

Ülkenin en son mektup bölümü ve ticaret yasalarına dayalı olarak tüm ticaret ve gümrük konularında danışmanlık sağlanması
Malların tüm satın alma, nakliye ve gümrükten çekme masraflarının ilk tahmini ve beyanı, mallar menşe ülkede teslim alınmadan önceki yasal tarifesine dayanır.
Malların hava yoluyla taşınması ve gümrükten çekilmesi ile ilgili tüm masrafların alıcıya ve iş ortaklarına beyan edilmesi
Müşteriye bir proforma veya proforma faturaya dayalı olarak geçerli bir sözleşmenin akdedilmesi
her türlü iş

Ticari faaliyetler ve işler, yerleşim yerine göre yerli ve yabancı ticari kategorilere ayrılmıştır.

iç ticaret

Ülke sınırları içinde yapılan ticari işlemlere ve ticarete iç ticaret denir. Bu ticaret türünde mal alım satımı ülke içinde yapılır. Bu faaliyetlerin yürütülmesi, ihtiyaçların üreticilerden veya iç kaynaklardan karşılanmasıdır ve bu tür işlerde alım satım, resmi para birimi üzerinden yapılır.

Dış Ticaret

Adından da anlaşılacağı üzere dış ticarette uluslararası düzeyde alım satım ve ticari işlemler yapılmaktadır. Bu tür işlerde, alıcılar ve satıcılar uluslararası para birimleri ile bağlantılıdır ve malları ve para birimlerini perakende ve satış için küresel kredi ile takas etme ihtiyacı duyarlar. Dış ticaret, ülkenin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri daha düşük ve daha uygun fiyata sağlamayı amaçlar ve bu esnada insanlar bu ticaret ve ticaretten menfaat ve kazanç sağlamayı düşünürler.

Bölgesel iş

İki veya daha fazla mevcut ülke arasında mal alıp satmak coğrafi bir bölgede buna bölgesel işletme denir. Bölgesel ticarete anlaşmalar yaparak katılan ülkeler, dış ticarette birbirlerine taviz ve kolaylıklar göz önünde bulundururlar ve bu anlaşmalar olmadığı takdirde taviz verilmez. Bölgesel iş yapmanın amacı şudur:

Ticari işlemleri kolaylaştırmak
Bir bölge halkının yaşam standartlarını yükseltmek
Fabrikaların üretim düzeyini artırmak
O bölgede yaşayanlara istihdam yaratmak
Bir bölgenin kaynaklarını paylaşmak
Aynı bölgedeki ülkelerin ekonomisine yönelik olası risklerde paylaşım
Rakip ülkelerle başa çıkmak için daha güçlü bir ekonomik savunma bariyeri oluşturmak
İş birimleri
Çeşitli kamu ve özel ticari birimler ticari faaliyette bulunabilir. Aslında, herhangi bir kişi, grup, kuruluş veya kuruluş, özel veya kamuya açık bir şekilde ticari faaliyette bulunabilir. Aşağıda ticari ünite çeşitleri hakkında bilgi edineceğiz.

Özel iş birimleri

Özel iş birimleri, iş yapmak isteyen kişiler tarafından oluşturulur. Bu iş birimlerinde yatırım, sorumluluk ve şirketi yürütme şekli bir kişinin sorumluluğundadır. Bu kişilerin sınırlı ve genellikle kısa süreli faaliyetleri vardır ve diğer iş birimleriyle rekabet açısından düşük performans gösterirler. Bu iş birimlerinin avantajları arasında çalışma özgürlüğü, müşteri ile doğrudan iletişim imkanı ve kişinin kendi birimi ile sınırlı olması sayılabilir.

Devlet iş birimleri

Kamu ticari birimlerinde ticari faaliyetler için gerekli bütçenin sağlanması devletin sorumluluğunda olup, bu ticari birimin icracı vekilleri de kamu çalışanlarıdır. Ticaret alanında faaliyet gösteren ve mal ihraç etmek isteyen herkesin ihracat yasalarını incelemesi şiddetle tavsiye edilir.

Karma iş birimi

Bu birimlerdeki ticari faaliyetler, sermayesini hem kamu sektörü hem de özel sektör devlet ve özel sektör ortak sermayesi ile kurulan bankalar gibi özel sektör aracılığıyla sağlamaktadır.

ticari şirketler

Ticari şirketler, ticari faaliyetlerde bulunmaktan kar elde etmek amacıyla iki veya daha fazla kişi tarafından tescil edilen ve ilgili mevzuata uygun şirketlerdir. Bu şirketler, bu makalede ele alınamayan çeşitli göstergelere ve faktörlere göre sınıflandırılmıştır. Aşağıda, ticari şirketlerin yaptığı bazı faaliyetlerden bahsedeceğiz.

Kara, hava ve deniz yoluyla eşya taşımacılığı
Her türlü fabrika kurulması
Banka döviz işlemleri
Deniz ve deniz dışı sigorta işlemleri
Nakliye işlemlerinin yürütülmesi, yurtiçi ve yurtdışı nakliye ve gemi yapımı
Halka açık sergiler kurmak
Müzayede faaliyetlerinin yürütülmesi
Bu işlemlerin yapılması, alıcı ve gönderici bazında dört önemli kategoriye ayrılır:

Tacirlerin iş ihtiyaçlarını karşılamak için işlemlerin yürütülmesi
Tüccarlar, işletmeler, bankalar ve sarraflar arasında işlem yapmak
Ticari şirketlerdeki işlemler
Tüccarların ticari işlerine ilişkin olarak tacir mürettebatının işlemlerinin yürütülmesi
Afra, geçmişte ihtiyaçlarını karşılamak için ticaret borsaları aracılığıyla işlem yapıyordu. Bugün bile bu mübadeleler, ulusların ihtiyaçlarını karşılamak ve maddi çıkar sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde para veya döviz üzerinden yapılmaktadır. Ticari hizmetler, ticari faaliyetler ve mal değişimi ile ilgili tüm konulardır. Bu hizmetler, işlem yapmadan önce ticari danışmanlık şirketleri aracılığıyla alıcı ve satıcılar için eksiksiz bir şekilde detaylandırılır. Ticaret, iç ticaret, dış ticaret ve bölgesel ticaret olarak ayrılmıştır. İş faaliyetleri, devlet, özel veya karma olabilen farklı iş birimleri tarafından yürütülür. Devlet, özel ve karma ticari birimler, ticari faaliyetler için finansman kaynağıdır.

Projeyi Abbas Shams İnşaat Mühendislik Şirketine kaydettirmek ve ayrıca danışmanlık almak için buraya tıklayın.

Post a comment

Your email address will not be published.